upgrade your browser or activate Google Chrome Frame to improve your experience.

Jaunosios makiažas fotosesijai

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
Jaunosios makiažas fotosesijai - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Kodėl blogas makijažas gali sugadinti nuotraukas 

 

Makiazas fotosesijai
  

    Prieš fotosesiją padarytas brangus makiažas, o nuotraukos gavosi šiaip sau. Kodėl taip yra atsakymą rasti gana sunku. Pabandysiu paaiškinti daromas klaidas.  Pateiksiu visažistų daromų klaidų pavyzdžius su nuotraukomis prie jų.
     Nors makiažas tapo kiekvieno ryto ritualu, bet dauguma dailiosios lyties atstovių negali atskirti makiažo tipų ir paskirties. Profesionaliai padarytas makiažas naudojamas ne laiku ir ne vietoje gali sudaryti klaidingą įspūdį apie žmogų.

 

 

 

Makiažo tipai

    Suskirstykime makiažo tipus pagal padarimo sudėtingumą. Paprastasis makiažas daromas su minimaliu kosmetikos medžiagų kiekiu naudojant pastelines, neryškias spalvas, kurios tik paryškina įgimtą grožį. Sudėtingu makiažu yra paslepiami odos defektai ir koreguojami veido bruožai.

 Makiažo paskirtis

      Dieninis makiažas.  Kiekvienai merginai ar moteriai diena prasideda prie veidrodžio. Daromas paprastas makiažas su minimaliu kosmetikos medžiagų kiekiu, siekiant truputi paryškinti įgimtą grožį ir paslėpti nedidelius trūkumus. Makiažas matomas gerame dienos apšvietime, kuris gali išryškinti perteklinį kosmetikos kiekį.
    Vakarinis makiažas. Tai visiška priešingybė dieniniam. Naudojamos ryškios spalvos ir įvairios kosmetinės medžiagos. Švelnus vakarinis apšvietimas išlygina ir suminkština spalvas, o moteris su tokiu makiažu atrodo ryškesnė bei seksualesnė.
    Dalykinis makiažas. Šio makiažo paskirtis yra papildyti tvarkingą išvaizdą sukuriant dalykinės, o ne seksualios moters įvaizdį. Daromas be ryškių spalvų ir atspalvių ir perlamutro. Dalykinis makiažas turį būti saikingas, kad moteris atrodytų natūraliai ir neblaškytų kitų dėmesio.
    Vestuvinis arba makiažas fotosesijai. Tai yra sunkiausiai padaromas makiažas, nes yra visiškas miksas visų makiažo tipų ir paskirčių, individualiai derinamas kiekvienam žmogui. Visažistas turi gerai žinoti kaip jo padarytas makiažas ir panaudojamos medžiagos atrodo nuotraukose, bet kuriuo paros laiku ir prie bet kokio apšvietimo. Nenaudotinos blizgios ir kontrastingos medžiagos.

 

Į ką labiausiai reikėtų atkreipti dėmesį


•    Visos medžiagos makiažui yra geros, bet ne visos tinka fotosesijai. Nesileiskit įtikinamos, kad būtinai reikia naudoti tik brangias ir 100 metų naudojamas medžiagas.
•    Prašykite visažisto parodyti darbų pavyzdžius. Darbų pavyzdžiuose turėtų būti nuotraukų, fotografuotu su blykste. Ant netinkamai parinktų makiažo medžiagų, fotografuojant esant atvirai saulei arba su blykste, susidaro parazitiniai šviesos atspindžiai, kurių panaikinti kartais yra neįmanoma.
•    Atkreipkite dėmesį į akių makiažą, nes daug nuotraukų yra fotografuojama nuleidus akių vokus. Akys tiek užmerktos, tiek atmerktos turi atrodyti nepriekaištingai.
•    Visažisto rodomi darbai turėtų būti netonuoti ir neretušuoti.
•    Jei darotės bandomąjį makiažą, būtinai fotografuokitės. Fotokamera „mato“ truputi kitaip nei žmogaus akis. Fotografuokitės nors su telefonu: viena, su kitais žmonėmis, iš toli ir stambiu planu, keletą nuotraukų prie gero apšvietimo ir keletą su įjungtu blykstės režimu. Skirtingas apšvietimas ir šalia esantys žmonės padės geriau įvertinti visažisto darbą.
•     Makiažas turi būti tvarus. Su juo būsite visą vestuvių dieną, o sugadintas turi būti lengvai pataisomas. Reikėtų nors minimaliai pasirūpinti su kuo makiažą vestuvių dieną galima būtų pataisyti.
•    Jeigu visažistas neklausia apie suknelės atspalvį, kokia bus gėlių puokštė arba kaip atrodis jaunasis, tai greičiausiai papuolėte pas amatininką. Jis gali padaryti labai gražių makiažą, kuris visiškai bus netinkamas fotosesijai ir nederės su bendra vestuvių stilistika.


     Nepamirškim ir jaunojo. Užsiminus apie makiažą, dažniausiai jaunasis pradeda putotis. Kam to makiažo reikia. Pirma ir jaunikis turi gražiai atrodyti, antra turi derėti prie nuotakos. Tarpusavio makiažo derinimo svarba dažniausiai yra visiškai nesuprantamas dalykas. Pabandykite įsivaizduoti nuotrauką, kurioje yra nufotografuoti jaunieji. Jaunasis, įdegęs ūkininkas, besidžiaugiantis savo prasmingu darbu laukuose, o nuotaka aristokratiškai išblyškusi, realizuojanti save ofiso kabinetuose. Paėmus į rankas tokią nuotrauką visi pasakys, kad su nuotrauka yra kažkas ne taip, bet tikrosios priežasties kodėl taip yra įvardinti nesugebės. Paprasčiausiai paderinus jaunųjų makiažą, kad nebūtų tarp jų tokio didelio kontrasto, nuotrauka atrodytų visai kitaip.

 

 

Visažisto makiažas ar nuotraukų retušavimas. Kas geriau ir ko tikėtis?

    Yra susidariusi nuomonė, kad netinkamą jaunosios makiažą, ar odos defektus sutvarkys fotografas, retušuodamas nuotraukas. Jeigu kokių nors defektų negalima paslėpti po makiažu, geras vestuvių fotografas pirma stengiasi fotografuoti taip, kad jų nesimatytų nuotraukoje iškarto, o paskui tik šalina defektų likučius, retušuodamas nuotraukas. Fotografai dėl didelių apdirbamų komercinių nuotraukų kiekių, retušavimui negali skirti daug laiko, todėl apdirbimo procesus automatizuoja. Kuo daugiau automatizuotų manipuliacijų su nuotrauka yra atliekama, tuo didesnė tikimybė gauti nuotrauką, kurioje nėra odos faktūros. Tokios nuotraukos iš principo žiūrisi gerai, bet visas jas galima pavadinti vienu vardu PLASTIC FANTASTIC.
   Visažistas pasirūpina kaip Jūs atrodysite visą vestuvių dienai. Nuo jo darbo kokybės priklauso ne tik gera išvaizda ir savijauta, bet ir nuotraukų kokybė. Jeigu kokių nors defektų negalima paslėpti darant makiažą, fotografas pašalins juos fotografuodamas ir retušuodamas nuotraukas. Tvarkingai padarytas makiažas yra pagrindas gražioms nuotraukoms.

 

 

 

 

Add comment


Security code
Refresh

Comments  

0 # Virginija 2018-04-01 11:14
Greitai bus mano vestuvės, norėčiau makiažą darytis pati. Kur galėčiau rasti gerų makiažio pavyzdžių
Quote
0 # Edmundas 2018-04-02 22:32
Jeigu be reklamos tai LRT televizija. Pasidariusi minimalistinio stiliaus makiažą, kaip laidų vedėjų, nuotraukuose atrodysite gerai.
Quote