upgrade your browser or activate Google Chrome Frame to improve your experience.

Objektyvas Canon EF35 f2

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
Objektyvas Canon EF35 f2 - 5.0 out of 5 based on 7 votes

Kaip rinkausi naują objektyvą

Canon EF 35 f2 IS USM

    Kokio židinio bus naujasis objektyvas dirbantis poroje su Canon EF 28-70 f2,8L II apsispręsti buvo nesunku. Su objektyvu МИР-1В 2,8/37 ilgai fotografavau vestuvėse, krikštynose, centriniuose metrikacijos skyriuose, bažnyčiose. Objektyvas puikiai tiko reportažiniam fotografavimui, o grafiniame redaktoriuje pritaikius filtrą buvo matyti, kad turint objektyvus nuo 24 iki 200 mm daugiau kaip trečdalis nufotografuotų nuotraukų yra apie 35 mm.

Pretendentai pirkimui iš pradžių buvo du Canon EF 35mm f1,4LII USM ir Sigma 35 f1,4 DG HSM Art. Sigma gavau pabandymui iš draugo, o Canon EF 35mm f1,4L II objektyvą bandymams teko nuomotis. Nuomos punkte už simbolinį mokesti pasiūlė išbandyti ir Canon EF 35 f2 IS.

 

Kodėl nepirkau Sigma 35 f1,4 DG HSM Art

 Su objektyvais atlikti paprasti testai vienodomis fotografavimo sąlygomis ir vienodais nustatymais. Fotografavau baltą foną, plytų siena, medžių šakos prieš šviesą, šviečiančias girliandas. Visų trijų objektyvų chromatinės aberacijos, vinjetavimas ir distorsijos buvo labai panašios vienas į kitą nepaisant didelių šių objektyvų kainų skirtumų, o žiūrint tik į nuotraukas Sigma objektyvas buvo pats ryškiausias. Gražus objektyvo piešinys, gražios spalvos. f1,4 gerai atskiria fotografuojamą objektą nuo fono, bet šio objektyvo pirkti atsisakiau dėl trūkumų, kurių neturėjo Canon objektyvai.

    Pirmasis šio objektyvo trūkumas autofokusas. Front/back fokusą lengvai galime sutvarkyti visuose šiuolaikiniuose fotoaparatuose, o testuojamojo objektyvo autofokusas fotografuojant neskubant veikė taikliai ir greitai. Jokių papildomų korekcijų nereikėjo. Atliekant stresinį autofokuso testą objektyvas ne tik pagalvodavo kur jam reikia fokusuotis, bet ir dažnai šaudavo pro šalį. Testo metu kompiuteristų terminais objektyvas visiškai nulūžo.
    Antrasis trūkumas tai tamsūs objektyvo stiklai. Mano atlikti testai parodė, kad Sigma f1,4 stiklai praleidžia šviesos tiek, kiek Canon objektyvai su nustatyta diafragma f2. Kalbos apie šio objektyvo šviesumą yra perdėtos.
    Trečia nesutampanti spalvinė nuotraukų temperatūra su mano turimais Canon objektyvais. Objektyvo Sigma 35mm f1,4 Art nuotraukos yra geltonesnės.

 

Kodėl nepirkau Canon EF 35mm f1,4L II USM

    Nors objektyvas Canon EF 35mm f1,4L II visais parametrais lenkė Canon EF 35 f2 IS, bet reikėjo gerai pagalvoti ar vertą pirkti tris kartus brangesnį objektyvą. Išgyventi be f1,4 galima. Turiu bent keletą objektyvų gerai atskiriančių fotografuojamą objektą nuo fono, todėl reikalui esant galiu panaudoti juos. Reportažinis vestuvių ir krikštynų fotografavimas prasideda nuo f2,8, kad užtektų ryškumo gylio į kurį turį patekti fotografuojami objektai, o nuo diafragmos f3,2 abiejų objektyvų parametrai yra panašūs. EF 35mm f1,4L II objektyvas yra didelis ir sunkus. Sveria beveik kaip EF 24-70 f2,8L II, bet šio objektyvo svorį galima pateisinti dėl jo universalumo. Taigi pasvėrus visus už ir prieš mano fotokrepšyje atsirado visiškai neplanuotas pirkinys, objektyvas Canon EF 35 f2 IS.

Canon EF 35 f2 IS USM po dviejų sezonų eksploatacijos

Objektyvas buvo gana intensyviai naudojamas Plastmasinis korpusas truputį apsitrynė, bet vidinių nusidėvėjimo požymių nesijaučia. Dirba kaip vakar pirktas. Dirbant išryškėjo šio objektyvo privalumai ir trūkumai.

  Objektyvo privalumai

  • Gražios nuotraukų spalvos. Geras kontrastas
  • Ryškus jau prie f2
  • Objektyvo konstrukcija. Lengvas ir kompaktiškas
  • Kai objektyvas dirba niekas iš korpuso neišlenda ir nesisukioja
  • Mažas apsauginio filtro diametras 67mm
  • Macro. Prie fotografuojamo objekto galima prisiartinti iki 24 cm
  • Greitas ir tikslus autofokusas. Broko beveik nėra. Autofokusas dirba tyliai
  • Turį vaizdo stabilizatorių. Man jis praverčia kai fotografuoju iškeltu virš galvos fotoaparatu
  • Maža objektyvo kaina

  Objektyvo trūkumai

  • Neturį apsaugos nuo dulkių ir drėgmės. Kartais tenka dirbti ir nepalankiomis oro sąlygomis
  • Vinjetavimas. Nuotraukų kraštai yra tamsūs iki f3,5
  • Skurdi parduodamo objektyvo komplektacija. Parduodamas be saugojimo maišelio, galį nebūti ir blendos. Prieš pirkdami būtinai patikrinkite kaip yra sukomplektuotas parduodamas objektyvas

Apibendrinimas

    Į šį objektyvą reikia žiūrėti ne kaip į pigesnę alternatyvą brangesniems ankščiau jau minėtiems stiklams, bet kaip į normalių 35 mm objektyvą turintį savų privalumų. Asmeniškai pirkiniu esu patenkintas. Canon EF 35 f2 IS USM atitinka visus jam keliamus reikalavimus ir yra malonu su juo dirbti. Apdirbamos šio objektyvo nuotraukos nekelia jokių rūpesčių. Manau, kad Canon EF 35 f2 IS USM objektyvo kainos ir kokybės santykis yra vienas iš geriausiu iš visų turimų mano objektyvų.

 

Add comment


Security code
Refresh